24 juni 2012

Beauty uit het keukenkastje

Ik kreeg laatst een verzoekje om een post te schrijven over gezichtsmaskertjes. Ik heb in deze post al een masker gemaakt met cacao en yoghurt, maar een korte zoektocht door m'n keukenkastjes levert vast nog wel meer ingrediënten op voor een aantal maskertjes!

Dit is de buit! Hiermee kunnen we voor elk huidtype wel een masker mee maken!


Alle recepten zijn makkelijk zelf te maken, en hebben maar weinig ingrediënten nodig. Breng een masker altijd aan op een schone (liefst warme) huid. Ik zelf vind het heerlijk om een masker op te doen terwijl ik in bad lig. Door de warmte van het bad trekt het masker nog beter in je huid. Als je geen bad hebt kun je ook je gezicht reinigen zoals je gewend bent, en daarna met een warm washandje je gezicht deppen, totdat je huid warm aanvoelt.

Goed, de maskers! Voor alle maskers geldt: Breng aan, laat 15 minuten intrekken en verwijder met een warm washandje.

We beginnen met een masker voor alle huidtypen, het honing-yoghurt masker. Hiervoor heb je 1 eetlepel honing (kies een vloeibare honing!) en 1 eetlepel yoghurt nodig. Ik had alleen magere yoghurt, maar het beste is gewoon de volle variant! Meng de 2 goed en breng aan op je gezicht.


Voor een vette huid is een banaan-honing-citroen masker heerlijk. Prak 1 banaan,een theelepel honing en een paar druppels citroensap tot een glad papje.


De onzuivere huid knapt op van een wortel-honing masker. Kook 2 wortels tot ze zacht zijn, laat afkoelen tot ze lauw-warm zijn. Voeg de honing toe en prak tot een glad papje.


Ben je verbrand of het je een gevoelige huid dan is een yoghurt-havermout masker lekker om te gebruiken! meng 2 eetlepels yoghurt en 1 theelepel havervlokken (te vinden in de supermarkt bij de reformproducten) tot een papje.


Ook voor de rijpere huid heb ik nog een masker! Meng 2 theelepels suiker met 3 theelepels warm water tot de suiker helemaal is opgelost. Dit masker laat je niet 15 minuten intrekken! Masseer dit mengsel 2 a 3 minuten in de huid en reinig dan je gezicht met een warm washandje.

Zo zie je maar, met een paar spullen uit je keukenkastje kun je zelf een heerlijk maskertje maken! Ideaal voor een regenachtige zondagmiddag als deze! Lekker warm bad, maskertje op, kop thee erbij en daarna met warme sokken op de bank een heerlijke suffe film kijken!

xx Judith


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen