12 juni 2012

For the love of chocolate!

Aaaah Chocolate! Heerlijk om te eten, maar ook nog eens super goed voor je huid!

Aangezien mijn nieuwe beste vriend Mike het niet ziet zitten dat ik elke dag een reep chocola op eet, moet ik mijn soms zo nodige chocolate-high op een andere manier zien te krijgen...Enter de chocolade/kokos badolie! Yes, het klinkt goed en dat is het! Buiten het feit dat je blij wordt van chocola eten, zitten er ook nog eens tonnen goeie stofjes voor je huid in cacao. Cacao is een bron van antioxidanten, en heeft een hydraterende en verzachtende werking op de huid. Klinkt goed! 


Naast chocola ben ik ook gek op kokos. De geur, de smaak, alles! En jawel, ook kokos is een klein wonder voor je huid! Super voor droge huidjes én haren (en heerlijk om mee te koken, maar dat is een ander verhaal).

 Kokosolie komt in vaste vorm, maar wordt vloeibaar bij lichaamstemperatuur.


Goed, de badolie. Hiervoor hebben we nodig: Cacao, kokosolie, amandelolie en een schoon potje met deksel. Cacao is gewoon bij de supermarkt te koop. Let er wel op dat het pure cacao is, dus zonder suiker ed! Kokosolie is bij natuurwinkels te koop. Het is wat prijzig (mijn potje was zo'n 6,50), maar je hebt er heel weinig van nodig, dus het gaat lang mee. De amandelolie is te koop bij de Etos voor 2,50. Ik heb een klein glazen potje uit de supermarkt schoongemaakt en uitgekookt, maar je zou ook een reissetje bij bijvoorbeeld de Etos kunnen kopen.

De amandelolie zorgt ervoor dat de kokosolie niet meer zo hard wordt.


Zelf badolie maken is echt super simpel! Als je vloeibare oliën gebruikt als amandel- wonder- of olijfolie, dan kun je de ingrediënten gewoon bij elkaar gooien en goed roeren. Omdat de kokosolie een vaste vorm heeft, moeten we het verwarmen. Met een waterkoker, een pannetje en een metalen kom kunnen we ons prima redden! Ben je gezegend met een au bain marie, dan kun je die natuurlijk gebruiken!

Hier gaan we!


1. Doe 2 eetlepels kokosolie in de kom.
2. Voeg 1 eetlepel amandelolie toe.
3. En nu voor de magie: een ruime theelepel cacao poeder!
4. Giet een laagje kokend water in het pannetje (je hebt echt geen liters nodig!) en plaats het kommetje in het water. Je zult zien dat de kokosolie bijna gelijk al begint te smelten.
5. Binnen no time is alle olie gesmolten en is de cacao goed vermengd.
6. Giet de olie voorzichtig over in het potje. Laat afkoelen en klaar!
Je zou er een leuk lepeltje met een mooi lintje aan kunnen knopen en een mooi labeltje bij maken. Staat gelijk super in de badkamer!De olie wordt uiteindelijk wel weer wat harder, en de cacao zakt naar de bodem, maar met een lepeltje kun je makkelijk door de olie roeren en het is weer klaar voor gebruik. Maak om deze reden ook niet te veel badolie tegelijk. Je doet er ook lang mee,met 1 theelepeltje heb je al een heerlijk bad!

De olie wordt kleurloos in het badwater.

Goed, het badwater loopt, en wat is er nog fijner dan een bad? Een bad met een kop thee, een tijdschrift en een maskertje op je gezicht! En ook dat maskertje kunnen we makkelijk zelf maken! Met chocola natuurlijk.

1 eetlepel yoghurt mengen met 1,5 eetlepel cacao, goed roeren en klaar!

Dit masker werkt verzachtend en verkoelend. Je kunt het makkelijk met de bolle kant van een lepel op je gezicht aanbrengen. Laat het 10 tot 15 minuten zitten, daarna verwijder je het makkelijk met een washandje met lauw warm water. Het is geschikt voor alle huidtypes, maar blijf verstandig! Als het gaat prikken of anders vervelend gaat voelen, gelijk afspoelen!


Aaaaaah! Puur genieten! Perfect......nouja...een stukje chocola zou het nog beter maken! Toe Mike??

xx Judith

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen