15 juni 2012

Licht als een veertje

Oké, het weer zit nog niet echt mee, maar ik heb zo'n zin in de zomer! Heerlijk buiten met de zon op je gezicht. Weg met de warme truien en op naar die heerlijke blote armen! Vandaag wil ik een makkelijke manier laten zien om van een simpel topje iets bijzonders te maken! Ik kocht voor een paar euro een zwarte top bij de H&M. Leuk, maar oersaai natuurlijk. Met een klein beetje moeite en geduld heb ik er een one of a kind van gemaakt!

Wat heb je nodig? Een top, een bol garen, een naaimachine en wat tijd! Easy peasy!Teken op een stuk papier de vorm van je veer in de grote waarin je hem wilt hebben. Als je tevreden bent plak je er 2 stukken plakband op, met de plakkant naar boven. Nu gaan we stukjes garen knippen. Knip ze in ieder geval langer dan het breedste stuk van je veer. Plak de stukjes draad netjes op het plakband, tot je hele veer bedekt is. 

Knip nu voorzichtig (knip het plakband niet door!) de veer alvast een beetje in vorm. Leg je top netjes op een vlakke ondergrond en bepaal waar je je veer wilt hebben. Plak de veer met het plakband vast op de top (het plakband zit nu dus aan de bovenkant, in plaats van onder). 


Nu komt het leuke gedeelte! Met de naaimachine gaan we het garen vast zetten! Zigzag eerst een paar keer op en neer aan de onderkant van de veer om het uiteinde van de veer te maken. Ga daarna (voorzichtig!!) een paar keer op en neer om het garen vast te zetten. Als laatste ga je één keer langs de buitenrand, om de veer op z'n plek te houden.

Nu is het tijd om het plakband te verwijderen. Doe dit voorzichtig!als je te hard trekt kan het garen weer los komen! Als laatste knip je de vorm van de veer nog wat bij en klaar is je unieke top!


Hebben jullie ook zo'n zin in de zomer?

Voor nu is het nog te koud, maar bij de eerste zonnestralen trek ik hem aan! xx Judith

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen