8 juli 2012

DIY microdermabrasion

Microdermabrasion of peeling. Je kunt er heel veel geld aan uitgeven bij de schoonheidsspecialist. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen! Na wat onderzoek op internet kwam ik een recept tegen voor een Do It Yourself microdermabrasion. Een md doe je om je huid echt goed schoon te maken (je poriën goed schoon maken en het verwijderen van dode huidcellen) , doordat je huid goed schoon is hersteld hij ook beter. Mensen met last van acne en acne littekens hebben veel baat bij deze behandelingen, maar ook als je je huid gewoon een goeie schoonmaakbeurt wilt geven is dit super! Doordat je de dode huidcellen en andere rommel van je gezicht verwijderd, zal je huid er veel mooier uit gaan zien!


Voordat we allemaal enthousiast bezig gaan een paar tips!

  • Luister naar je huid! Als het gaat jeuken, branden, irriteren...Stop er dan mee!
  • Doe dit niet vaker dan eens per week. Hoe gevoeliger je huid, hoe minder vaak je dit zou moeten doen. 
  • Doe deze DIY niet na een volle dag bakken in de zon, na een epileer sessie of als je huid al erg geïrriteerd is. Dit gaat verder dan een scrubbeurtje, dus wees aardig voor je huid! Ik heb het 's avonds gedaan, je huid heeft dan tijd om bij te komen als je slaapt.
Goed, let's begin! Wat heb je nodig? Nu wordt het leuk..Maar 3 dingen!! Soda, appelciderazijn en water! That's it!Meng in een bakje 3 theelepels soda met 1 theelepel water. Het moet een mooi papje zijn, wat je goed over je gezicht uit kunt smeren. Masseer het papje met ronddraaiende bewegingen over je gezicht (blijf bij je ogen uit de buurt!!) en laat het daarna een paar minuten in trekken. Was hierna je gezicht met lauw warm water goed schoon. Om de PH waarde van je huid weer op peil te krijgen dep je je gezicht nu met een watje met wat appelciderazijn. Als je een gevoelige huid hebt kun je de appelciderazijn mengen met water (dit doe ik). Hierna kun je een crème/moisturizer aanbrengen en klaar! Als moisturizer heb ik een klein beetje kokosolie met cacao gebruikt. In eerste instantie voelde het wat trekkerig en 'warm' aan, maar naa een minuut of 10 zag mijn huid er inderdaad gladder uit, met een mooie gloed! Ik ga dit voortaan elke week doen! En zo simpel is het, een stralend huidje voor bijna nop!


xx Judith

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen