24 juli 2012

Putting Pinterest to the test! part 2

Het is weer dinsdag, dus Pinterest time! Eindelijk is het zomerweer, en daar hoort een lekkere koele traktatie bij! Via Pinterest vond ik een leuk, makkelijk recept voor bevroren bananenijsjes met yoghurt en amandelen.

Dit recept viel een beetje tegen! Niet qua smaak, maar qua bereidingswijze! De bedoeling is om een kleine banaan op een stokje te prikken, deze te bedekken met yoghurt (ik heb turkse yoghurt een uurtje laten uitlekken om hem goed dik te maken) met kaneel en daarna er amandelschaafsel over te strooien. Het bereiden is heel makkelijk, maar de banaan blijft niet goed op de prikker zitten en is dus niet makkelijk te eten. Ik zou de volgende keer de banaan in plakjes snijden en ze nadat ze bevroren zijn met een prikkertje of vorkje eten! Veel handiger!

Het recept:

  • 2 a 3 kleine bananen (je kunt vaak wel kinderbanaantjes krijgen in de supermarkt)
  • een bak Turkse of Griekse yoghurt
  • kaneelpoeder naar smaak
  • amandelschaafsel
  • eventueel tapasprikkersZet een vergiet in een pannetje, leg een theedoek in het vergiet en giet daar de yoghurt in. Vouw de theedoek over de yoghurt en druk zacht aan, zet in de koelkast voor een uur. Als de yoghurt klaar is schep je hem uit de theedoek in een kom, doe er kaneel naar smaak bij en roer goed door. Pel de bananen en (in tegenstelling tot de foto's) snij deze in brede plakken. Wentel de banaan door de yoghurt en leg op een snijplank met een stuk bakpapier erop. Strooi als laatste het amandelschaafsel over de banaan en zet in de vriezer voor 45-55 minuten....Eet smakelijk!xx Judith

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen