22 augustus 2012

En roosteren maar!

Nu de tropische hitte weer voorbij is, heb ik ook weer zin om in de keuken te staan. Met die hitte voor mij geen toestanden hoor! Gisteren heb ik een simpel, maar heerlijk gerechtje in elkaar gezet. Geroosterde winterpeen en bloemkool. Heerlijk met een gemarineerd en gegrild stukje vlees.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 a 3 grote winterpenen
  • halve bloemkool
  • 1/4 cup (of 60 ml) olijfolie
  • zout en peper naar smaak


Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de penen met een dunschiller en snij ze vervolgens in vinger lange 'patatjes'. Was de bloemkool en snij er middelgrote roosjes van.


Doe de peen en bloemkool in een grote schaal, verdeel de olie erover en voer zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar, zodat alle stukjes goed onder de olie zitten.


Verdeel het mengsel over een ovenschaal of op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet in de oven voor 30/40 minuten. Keer de stukken halverwege. Hoe bruiner, hoe beter met dit gerecht! Echt! De lekkerste stukken zijn de donkerbruine!


Eet smakelijk!

xx Judith

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen