12 augustus 2012

Honing-mosterd kip

Gisteren had ik zin in kipfilet. Na een snelle inspectie ronde van de keukenkastjes besloot ik een honing-mosterd sausje te maken voor over de kip. Ik had 3 dikke kipfilets, dit recept is goed voor 3 á 4 filets. Bij mijn kip heb ik een simpele groene salade gemaakt en gekarameliseerde rode ui. Gebakken krieltjes met wat thijm smaken er ook heerlijk bij trouwens!

Wat heb je nodig:
  • 3 á 4 kipfiltes
  • olijfolie
  • honing
  • mosterd
  • gemengde sla
  • courgette
  • 2 rode uien
  • limoensap
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 170 graden.In een kommetje meng 1 theelepel olijfolie, 1 eetlepel honing en 2 eetlepels mosterd. Voeg eventueel een kneepje limoensap toe en meng goed. Proef en voeg eventueel naar smaak nog wat honing of mosterd toe.
Snij de kipfilet als ze erg dik zijn (zoals de mijne) in, zodat je ze open kunt klappen. doe een klein beetje olijfolie in een ovenschaal en vet deze goed in. Leg de kipfilets in de ovenschaal, kruid met zout en peper naar smaak en verdeel de helft van het honing-mosterd mengsel over de kip. Zet in de oven, na een minuut of 10 verdeel je de rest van het mengsel over de kip en laat te nog 15 a 20 minuten in de oven staan tot de kip goed gaar is en het mengsel mooi bruin gekleurd is. Snij als de kip net in de oven staat de ui in halve ringen, doe een scheutje olie in een pannetje en fruit de ui boven laag vuur. voeg een eetlepel honing toe en laat de ui mooi zacht en licht bruin worden. Sla over de borden verdelen, met een dunschiller schillen courgette over de sla schillen, een kneep limoensap erover. Als de kip gaar is deze in reepjes snijden en op de sla leggen en als laatste de ui erover! Eet smakelijk!


xx Judith

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen