19 september 2012

Between summer and fall

Meteorologen en astrologen zijn het er niet over eens..Wanneer is het begin van een nieuw seizoen? Als je meteoroloog bent beginnen de seizoenen op de eerste van maart (lente), juni (zomer), september (herfst) en december (winter). Astrologen laten de seizoenen beginnen rond de 21 van die maanden. Ik gok dat veel mensen aan het begin van maart en juni het helemaal met de meteorologen eens zijn, en tegen september en december opeens met de astrologen!

Het is nu midden september, voor mij is het al een paar weken herfst, voor anderen breken nu de laatste dagen zomer aan. In de supermarkten zie je het ook, de verwarring! Naast de aardbeien komen ook de pompoenen in de schappen. De zomerse groenten en fruit liggen zij aan zij met de herfst varianten!

Vandaag een dubbel recept, zomer en herfst op 1 bord! (ook apart te maken natuurlijk!)

Maiskolf uit de oven.
nodig:
  • maiskolf met blad (1 per persoon)
  • aluminiumfolie
  • roomboter
  • zout naar smaak
verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de maiskolf op een stuk folie, als je kolf helemaal bedekt is door blad, verwijder er dan 1 zodat je de kolf ziet. Leg een plakje roomboter op de kolf en vouw het folie dicht. Leg de kolf in de oven met de vouwnaad van het folie naar boven. 

Na ongeveer 30 minuten is je kolf gaar. De bladeren en de draadjes in het blad zijn nu heel makkelijk te verwijderen en de kolf is heerlijk sappig en vol van smaak! Eventueel naar smaak nog bestrooien met zout en eten maar!


Zoete aardappel uit de oven.
nodig:
  • 2 kleine of 1 grote zoete aardappel per persoon
  • olijfolie
  • koek en speculaas kruiden
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de zoete aardappels en snij er niet te dikke plakjes van. Meng in een ovenschaal de plakjes aardappel, een scheut oliefolie en kruiden naar smaak (Alle plakjes aardappel moeten met een laagje olie bedekt zijn). De koek en speculaas kruiden klinkt misschien gek, maar deze bestaat uit korianderkorrel, karwijzaad, nootmuskaat, gemberwortel, kruidnagel en kaneel. Eigenlijk allemaal kruiden die je in een hartig gerecht zou kunnen gebruiken! Zet de ovenschotel in de oven en bak 30 minuten tot de plakjes mooi goudbruin zijn!
Eet smakelijk! xx Judith

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen